1968
február

január február március április május június július augusztus szeptember október november december

Az oldal tetejére február 4.

Kádár János, Komócsin Zoltán, az MSZMP KB titkára, és Erdélyi Károly, az MSZMP KB tagja a csehszlovákiai Révkomáromban, majd a mo-i Komáromban találkozik Alexander Dubčekkel, a CSKP KB első titkárával. február 20.

Az oldal tetejére február 8.

Bemutatják Rényi Tamás Völgy c. filmjét.

Az oldal tetejére február 9.

Bp-re érkezik Alvaro Cunhal, a Portugál Kommunista Párt főtitkára.

Az oldal tetejére február 12.

Bp-re érkezik Joseph Luns holland külügyminiszter.

Az oldal tetejére február 13.

Fischer Annie zongoraművésznő „kirobbanó sikerű” hangversenyt ad a New York-i Carnegie Hallban. A clevelandi szimfonikusokat Széll György vezényli.

Az oldal tetejére február 14.

Borisz Ponomarjov, az SZKP KB titkára háromnapos látogatásra Bp-re érkezik.

Az oldal tetejére február 15.

Bemutatják Kovács András Falak c. filmjét. október 12.

Az oldal tetejére február 16.

Romániában a parlament megszavazza az ország közigazgatási-területi átszervezéséről szóló törvényt. Erdélyben az 1950 előtt létezett huszonkettő helyett tizenhat megyét hoznak létre. (Nem alakul újjá Kis-, és Nagy-Küküllő, valamint Torda-Aranyos és Szörény megye.) A történelmi Székelyföld három megye: Maros, Hargita, Kovászna közt oszlik meg. Maros megye első titkára (egyben tanácselnök) Nicolae Vereş, Hargitáé Branis László, Kovásznáé pedig Király Károly.

Az oldal tetejére február 20.

Prágában a szocialista országok vezetői jelenlétében ünnepségsorozat kezdődik az 1948. februári „népi győzelem” (a kommunisták által szervezett puccs) évfordulóján. március 23. Az MSZMP küldöttségét Kádár János vezeti.

Az oldal tetejére február 22.

Olaszországban folytatódnak a tüntetések. Milánóban a diákok egyetemi épületeket foglalnak el, Rómában összecsapnak a rohamrendőrökkel; a rendőrség lezárta az egyetemi városnegyedet. — Másnap a diákok visszafoglalnak három fakultást és a rektori hivatalt. március 1.

Az oldal tetejére február 25.

Kihirdetik az 1968: 5. tvr.-t az államtitkári tisztség bevezetéséről. A minisztériumi államtitkárokon (tulajdonképpen a miniszter első helyettesein) kívül államtitkár áll az Országos Anyag- és Árhivatal (Csikós-Nagy Béla), a Központi Népi Ellenőrzési Bizottság (Dabrónaki Gyula), az Országos Vízügyi Hivatal (Dégen Imre), a Magyar Nemzeti Bank (László Andor), a Központi Statisztikai Hivatal (Péter György) és az Állami Egyházügyi Hivatal (Prantner József) élén.

Az oldal tetejére február 26.

Bp-en megkezdődik 65 kommunista és munkáspárt és két további párt megfigyelői konzultatív találkozója.  március 5.

Az oldal tetejére február 28.

Londonban aláírják az öt évre szóló magyar–brit árucsere-forgalmi megállapodást.