1967
április

január február március április május június július augusztus szeptember október november december

Az oldal tetejére április 2.

Gitáros énekkel kísért (beat)misét mutatnak be Abonyban.

Az oldal tetejére április 4.

Martin Luther King amerikai polgárjogi aktivista hevesen bírálja az amerikai részvételt a vietnami konfliktusban; azt javasolja, hogy a háborúellenes és a polgárjogi mozgalmak egyesítsék erejüket. — Ezt követően New Yorkban 100 000, San Franciscóban 50 000 ember tüntet a háború ellen. április 28.

Az oldal tetejére április 6.

Ülést tart az MSZMP PB. A testület a kongresszusi állásfoglalás nyomán ismét megtárgyalja a népesedési helyzet alakulását, amelyhez az előterjesztést a KB TKKO készítette. „…a nők egészségének védelme, a terhesség-megszakítás nem kívánt gyakorlatának csökkentése érdekében (…) megtörtént az intézkedés a korszerű, szájon keresztül szedhető fogamzásgátló szer termelésére és forgalomba hozatalának előkészítésére. Az Infecundin néven szereplő gyógyszer a szükséges mennyiségben rendelkezésre áll, és forgalomba hozatala április 15-én megtörténhet.” április 28.

Egyhetes látogatásra Mo-ra érkezik Torsten Nilsson, Svédország külügyminisztere.

Bemutatják Zolnay Pál Hogy szaladnak a fák... c. filmjét.

Az oldal tetejére április 11.

A Fővárosi Bíróság első fokon ítéletet hirdet a v. zuglói nyilas pártszolgálatosok ügyében. június 28.

Az oldal tetejére április 12.

Ülést tart az MSZMP KB. A testület időszerű nemzetközi kérdésekről, az ogy-i képviselői és a tanácsi választásról tanácskozik, és dönt szervezeti és személyi kérdésekről. Cseterki Lajos elmozdítják titkári posztjáról. Aczél Györgyöt a KB titkárává választják.* 1970. november 28. Javaslatokat fogadnak el állami tisztségek betöltésére. április 14.

A Szu LT Andrej Grecsko marsallt nevezi ki honvédelmi miniszterré. 1976. április 26.

Az oldal tetejére április 14.

Összeül az új Ogy. Vass Istvánné helyére Kállai Gyulát választják a Ház elnökévé. 1971. május 12. Dobi István távozik az ET éléről; az Elnöki Tanács új elnökévé Losonczi Pál addigi földművelésügyi minisztert választják. 1987. június 25.

Az Ogy ülésén megalakul az új kormány. A Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány elnöke Fock Jenő; helyettesei: Apró Antal, Fehér Lajos, Ajtai Miklós, Tímár Mátyás. Belkereskedelem Szurdi István; belügy Benkei András; egészségügy Szabó Zoltán; építésügy és városfejlesztés Trautmann Rezső; honvédelem Czinege Lajos; igazságügy Korom Mihály; kohó- és gépipar Horgos Gyula; könnyűipar Nagy Józsefné; közlekedés- és postaügy Csanádi György; külkereskedelem Bíró József; külügy Péter János; mezőgazdaság és élelmezésügy Dimény Imre; munkaügy Veres József; művelődésügy Ilku Pál; nehézipar Lévárdi Ferenc; pénzügy Vályi Péter; az OTh elnöke Párdi Imre; az OMFB elnöke Kiss Árpád.

Az oldal tetejére április 17.

Czinege Lajos vezérezredes, honvédelmi miniszter háromnapos baráti látogatásra a Szu-ba utazik.

Samuel Mikunisz, az Izraeli Kommunista Párt főtitkára ötnapos látogatásra Mo-ra érkezik.
Az oldal tetejére április 18.
Az oldal tetejére április 19.

91 éves korában meghal Konrad Adenauer német politikus, az NSZK első kancellárja.

Az oldal tetejére április 20.

Bp-en megkezdődik a termelőszövetkezetek I. országos kongresszusa.

Bemutatják Keleti Márton Változó felhőzet c. filmjét.

Az oldal tetejére április 21.
Megalakul a Magyar Pedagógiai Társaság.

Görögországban Georgiosz Papadopulosz ezredes vezetésével államcsínnyel katonai diktatúrát vezetnek be.* december 13.

Az oldal tetejére április 23.

A Szu-ban felbocsátják a Szojuz–1 űrhajót, fedélzetén Vlagyimir Komarovval. április 24.

Az oldal tetejére április 24.

Karlovy Varyban (Csehszlovákia) megkezdődik 24 európai kommunista és munkáspárt képviselőinek tanácskozása az európai biztonságról.

Bp-en meghal Széchenyi Zsigmond, a Nemzeti Múzeumot meglapító Széchényi Ferenc gr. ükunokája, vadász, vadászati író.

A Szojuz–1 űrhajó energiaellátási zavarai miatt a repülést lerövidítik. A háromszemélyes Szojuz–2 indítását törlik, a tervezett összekapcsolódás elmarad. 1968. október 26. — A Szojuz–1 visszatérő egységének ejtőernyője nem nyílik ki, a földhöz csapódó kabinban Vlagyimir Komarov életét veszti.

Az oldal tetejére április 25.

Pierre Harmel, Belgium külügyminisztere ötnapos látogatásra Mo-ra érkezik.

Az oldal tetejére április 26.

Befejeződik Adnan Pacsacsi iraki külügyminiszter mo-i látogatása.

Az oldal tetejére április 27.

Bemutatják Kósa Ferenc Tízezer nap c. filmjét.

Az oldal tetejére április 28.

A sajtó híradása szerint „hormonális hatáson alapuló fogamzásgátló tabletta kerül forgalomba. Akik a szert alkalmazni kívánják, a rendelőintézetek szakorvosaihoz fordulhatnak, s tőlük kapnak megfelelő tájékoztatást a felhasználás módjáról.” (Az Infecundin nevű gyógyszer kizárólag nőgyógyászati szakrendelésen írhatták fel, azt körzeti orvos vagy magánorvos receptjére a gyógyszertárak nem szolgáltathatták ki.)

Az USA-ban letartóztatják Muhammad Ali ökölvívó-világbajnokot, mert vallási meggyőződésére hivatkozva megtagadja a bevonulást. június 1. New York állam sportbizottsága visszavonja hivatásos ökölvívói engedélyét és megfosztotja nehézsúlyú bajnoki címétől. — Alit végül öt év börtönbüntetésre ítélik. Három évvel később az ítéletet a Legfelsőbb Bíróság megsemmisíti.