1966
augusztus

január február március április május június július augusztus szeptember október november december

Az oldal tetejére augusztus 2.

A Nsz közli Kádár János interjúját, amelyet július 27-én adott a UPI hírügynökség tudósítójának.

Zalman Sazar izraeli államfő amerikai látogatása alkalmából az USA kormánya megerősíti, hogy minden támadással szemben megvédi Izraelt és szomszédait.
Az oldal tetejére augusztus 4.

A HNF OT elnökségének vendégeként négynapos látogatásra Mo-ra érkezik Kumaraszvami Kamaradzs, az Indiai Kongresszusi Párt elnöke és Ramaszvami Venkataraman, Madrasz állam iparügyi minisztere.

Az oldal tetejére augusztus 8.

Meghal Molnár Erik jogász, történész, 1944 decemberétől 1956 októberéig több kormány minisztere, diplomata, az LB elnöke.

Bemutatják Palásthy György Sok hűség semmiért c. filmjét.

Az oldal tetejére augusztus 9.

Per Haekkerup dán külügyminiszter ötnapos hivatalos látogatásra Bp-re érkezik.

Az oldal tetejére augusztus 12.

A KKP KB e napon befejeződő plenáris ülése jóváhagyja a „kulturális forradalom” politikáját. augusztus 21. 1968. szeptember 6.

Az oldal tetejére augusztus 15.

Szirmai István, az MSZMP PB tagja, a KB titkára egyhetes látogatásra a Szu-ba utazik; megbeszéléseket folytat a kulturális és tudományos együttműködésről.

A szovjet kormány szerződést köt a torinói Fiat céggel egy évi 600 ezer személygépkocsi gyártására alkalmas üzem építéséről.
Az oldal tetejére augusztus 20.

Pécsett ünnepélyesen átadják a a 400 ágyas egyetemi klinikai épülettömböt, amely „a harmadik ötéves terv egyik legnagyobb egészségügyi beruházása”.

A bp-i Erkel Színházban megrendezik a Magyar Televízió I. Táncdalfesztiváljának döntőjét. 1967. augusztus 20. Első díjat nyer Kovács Kati (Gyulai Gaál János–Hajnal István: „Nem leszek a játékszered”) és Toldy Mária (Bágya András–G. Dénes György: „Más ez a szerelem”); második díjat Zalatnay Sarolta (Auth Ede–Halmágyi Sándor: „Hol jár az eszem”), az Illés együttes (Szörényi Levente–Bródy János: „Még fáj minden csók”), Tárkányi Tamara (Lovas Róbert–Halmágyi Sándor: „Idegen utakon”) és Koós János (Dobos Attila–Szenes Iván: „Annyi ember él a földön”). Előadói díjat kap Kovács Kati, Koós János és Toldy Mária; az MHV különdíját Vámosi János, a KISZ KB különdíját Koncz Zsuzsa kapja.

Az oldal tetejére augusztus 21.

Pekingben a „vörösgárdista” fiatalok megtartják első nagy utcai demonstrációjukat; fő jel-szavuk: „Hadüzenet a világnak!”

Az oldal tetejére augusztus 24.

Nemzetközi magyar nyelvészeti kongresszus kezdődik Debrecenben, 14 ország mintegy ötven szakemberének részvételével.