1965
február

január február március április május június július augusztus szeptember október november december

Az oldal tetejére február 1.
Hatályba lép az új, módosított KRESZ.

Rómában meghal Angelo Rotta c. érsek, 1930 és 1945 között bp-i pápai nuncius.

Az oldal tetejére február 3.

Az NDK népi kamarája felhívással fordul a világ országgyűléseihez: akadályozzák meg a náci és háborús bűnösök üldözésének az NSZK-ban tervezett megszüntetését. február 10.

Az oldal tetejére február 4.

A II. Vatikáni Zsinat Sacrosanctum Concilium kezdetű konstitúciója alapján a püspöki kar pásztorlevelet ad ki a mo-i liturgikus reformról. március 7.

Az oldal tetejére február 6.

Alekszej Koszigin szovjet miniszterelnök Észak-Vietnamban kezd tárgyalásokat. február 10. Koszigint fogadja Ho Si Minh, a VDK államfője.

Az oldal tetejére február 7.

E naptól a Vietkong erői amerikai támaszpontotokat támadnak Dél-Vietnamban; több amerikai katona életét veszti. — Válaszul a hónap folyamán az amerikai légierő többször is észak-vietnami célpontokat támad. március 2.

Az oldal tetejére február 9.

A Budapest Táncegyüttes indiai és indonéziai vendégszereplésre indul.

Az oldal tetejére február 10.

Összeül az Ogy. február 12. Az első ülésnapon nyilatkozatot fogadnak el arról, hogy a háborús bűnök nem évülnek el.  március 25.

Pekingben kezd tárgyalásokat Alekszej Koszigin szovjet miniszterelnök. — A konzultáció eredmény nélkül végződik; az SZKP és a KKP kapcsolatai végleg megszakadnak.

Az oldal tetejére február 11.

Bemutatják Szabó István Álmodozások kora c. filmjét.

Az oldal tetejére február 12.
Befejeződik az Ogy téli ülésszaka. A képviselők élesen elítélik a Vietnam elleni amerikai „imperialista agressziót”. Kádár János az évről évre csökkenő gyermekszületésről beszél, és az „önzésbe átcsapó jobb életre törekvést” ostorozza.

Bp felszabadulásának 20. évfordulóján a Farkasréti temetőben felavatják a Budai Önkéntes Ezred hősi halottainak síremlékét.

Az oldal tetejére február 13.

Kassán Béres József elnökletével megalakul a Csemadok helyi szervezete mellett működő Batsányi János Irodalmi Kör.

Az oldal tetejére február 16.

Ülést tart az MSZMP KB. Határozatot hoznak az állami gazdaságok helyzetéről.

Az oldal tetejére február 18.

Bp-en az Erzsébet híd alatti parkolóban e naptól parkolási díjat kell fizetni, személyautóknak 2 óránként 1 Ft-ot. március 22.

Az oldal tetejére február 19.

A csehszlovák kormány és a Vatikán megállapodása értelmében elhagyja az országot és Rómába távozik Jozef Beran prágai érsek. február 22. Beran, érseki címét megtartva, lemond egyházmegyéje kormányzásáról. — VI. Pál pápa František Tomášek olmützi segédpüspököt kinevezi prágai apostoli kormányzóvá. 1976. május 24.

Az oldal tetejére február 21.

Harlemben (USA, New York város) politikai beszéde közben meggyilkolják Malcolm X (Malcolm Little) fekete muzulmán polgárjogi harcost.

Az oldal tetejére február 22.

VI. Pál pápa bíborosi méltóságra emeli Jozef Beran prágai érseket. 1969. május 17.

Az oldal tetejére február 25.

Bemutatják Bán Frigyes Kár a benzinért c. filmjét.

Az oldal tetejére február 27.

A BBC meghívására Londonba látogat Tömpe István, az MRT elnöke és Randé Jenő, a Magyar Televízió politikai adásainak főszerkesztője.

Az oldal tetejére február 28.

E hónap folyamán a Kortárs c. folyóirat közli Csoóri Sándor „Iszapeső” c. szociografikus kisregényét. A szovjet nagykövetség tiltakozására a szerzőt egy év szilenciummal büntetik.