1960
január

január február március április május június július augusztus szeptember október november december

Az oldal tetejére január 3.
Kivégzik Fáncsik Györgyöt.
Az oldal tetejére január 4.

Stockholmban Ausztria, Dánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Portugália, Svájc és Svédország képviselői aláírják az EFTA alapító szerződését. május 3.

Meghal Albert Camus Nobel-díjas francia író, esszéista.

Az oldal tetejére január 5.

Bp-en meghal Antos István, az MSZMP KB tagja, pénzügyminiszter. január 15.

Az oldal tetejére január 7.

Bemutatják Gertler Viktor Vörös tinta c. filmjét.

Az oldal tetejére január 9.

Egyiptomban megkezdődik az asszuáni gát építése. 1964. május 13.

Az oldal tetejére január 10.

Közzéteszik a 15 éves lakásépítési tervről szóló kormányhatározatot, amely 1 millió lakás építését irányozza elő; fokozott állami támogatásban részesíti a magánerőből épülő lakásokat. — Közzéteszik azt a kormányhatározatot, amely a lakás nem megfelelő kihasználtsága esetén lakbérpótlékot állapít meg, és rendelkezik az albérleti díjakról.

Az oldal tetejére január 15.

Változások történnek az Mt összetételében: távozik posztjáról Marosán György államminiszter és Dögei Imre földművelésügyi miniszter. Kállai Gyulát az Mt elnökének első helyettesévé, Losonczi Pált földművelésügyi miniszterré, Nyers Rezsőt pénzügyminiszterré nevezik ki.

Az oldal tetejére január 19.

Sir Leslie Munro, az ENSZ Közgyűlés magyar ügyekkel megbízott különképviselője levelet intéz Mód Péter állandó magyar ENSZ-képviselőhöz, amelyben, hivatkozva a Közgyűlés XIV. ülésszakának határozatára, mo-i látogatásának elősegítését kéri. január 21.

Iparági tanácskozást rendeznek a könnyűipar feladatairól. — Megkezdődik a kétnapos II. országos kukoricatermesztési tanácskozás.
Az USA és Japán új biztonsági és együttműködési szerződést ír alá. Az egyezmény biztosítja az amerikai katonai támaszpontok fennmaradását, ugyanakkor bővíti Japán szuverenitását.
Az oldal tetejére január 21.

Mód Péter nagykövet visszaküldi Sir Leslie Muro levelét az ENSZ főtitkárának, egyben erélyesen tiltakozik a Mo belügyeibe való mindennemű beavatkozás ellen. február 1.

Bemutatják Révész Zsolt A megfelelő ember c. filmjét.